View Single Post
Old 06-01-2007, 14:30   #3 (permalink)
UniversaliA
Administrator

aka aqwzsx

Blog Entries: 126
UniversaliA is on a distinguished road

Ca o introducere doresc sa mentionez urmatoarele.

Defapt nu este scopul meu de a ma juca cu conceptele de "nou" sau "vechi", de "democratie" sau "totalitarism". Scopul meu, placerea mea au fost altele si anume: de a crea, a fonda, a insusi, a optimiza, a perfectiona si a cunoaste anumite lucruri. De aceea a aparut primul meu bot DELPHINUS :) dupa aceea in scurt timp canalul #a&a cu o constelatie de boti, dupa aceea scriptul a&a, dupa aceea comunitatea a&a, pe urma a&a light si acuma de doi ani practic comunitatea botlending. O comunitate, care in primul rand presupune comunicare :) Deaceea, o sa difinesc totusi aceste concepte, pentru ca sa nu vorbim aceleasi cuvinte, dar sa intelegem lucruri total diferite.

In primul rand referitor la "botlending NOU sau VECHI". Nu este nici nou, nici vechi. A ramas acelas botlending, despre care 99% din membri nu ai nici cea mai vaga ideie. Botlending tot timpul a fost in o stare de schimbare, evolutie continua. Daca ar fi cazul de a face totusi o diferenta, exista un botlending PUBLIC si botlending PRIVAT. In formare si schimbare a fost acel botlending PUBLIC, care efectiv am dorit sa-l cream pentru aceasta comunitate. Daca va intereseaza scopurile - cautati pe forum. Daca acuma o sa ne referim la acest PUBLIC, Alexik, aici ai dreptate, au fost si avanturi, au fost si declinuri. E logic si e corect, ca in orice ciclu :) Nimeni nici nu ignora acest fapt si nu exista nici o temere din acest punct de vedere. E o constanta al naturii si in particular al naturii umane :) Cat la cel botlending PRIVAT el a existat si va exista atat timp pana cand va ramane macar un om din acest cerc restrans care se ocupa de botlending. Ca sa fiu inteles corect, nu ma refer la un numar secret de oameni sau o societate secreta :) Ma refer la persoane care toti cunoasteti si ma refer la existenta botlending nu ca canal #botlending dar ca o notiune generala. In orice caz, nu e scopul acestui thread sa discutam despre teoritizarile mele in acest domeniu :P

Concluzia finala aici ar fi aceasta: botlending nou sau vechi sunt niste notiuni artificiale care nu-si au locul in contextul dat. Nimeni nici nu se oboseste sa reformeze, sa creieze aparente de NOU versus VECHI, etc etc. Pe mine nu pasioneaza aceste "reforme" care se reduc la niste cuvinte goale, pe mine nu ma pasioneaza daca pe #botlending vor fi o suta sau doua sute de oameni, nu pasioneaza grandoarea sau publicitatea ieftinta. Exista doar aceea la ce s-a lucrat si acuma toti "savureaza" rezultatul eforturilor in aceasta directie. Si zic eu, ca pentru 99% din membri, au primit mult prea multe in raport cu eforturile depuse :) Deci ar fi cam aberant sa nu convina cuiva ceva sau sa inainte ceva pretentii, nu gasiti? As numi aceasta deja asa mai romanesc: tupeu :)

Botlending PUBLIC si botlending PRIVAT. Care ar fi schimbarea in acest context. E simpla, nimeni nu mai intra acuma in botlending doar de aceea ca are niste boti de o firma de shell si un script setat pe acesti boti, care tot e luat de pe net. Desigur, insasi notiunea de antreprenor nu presupune o producere directa al sectorului primar sau secundar :) Un antrepenor ar putea organiza, asambla, crea, combina, optimiza unumite procese, resusrse sau produceri. DAR, care este rolul acestor canale si ciclul de viata? Care sunt motivele, scopurile si reusitele lor? Ca nici o denumire de canal si un site din 5 pagini nu sunt in stare se faca fara copy paste? Sa faca take`uri? Sa vina pe botlending cu pretentii absurde - ca vezi ca ei fac parte din comunitate? Eu gasesc aceasta absurd. Si nu de aceea ca vezi ei nu au facut nimica pentru botlending. Ca botlending va supravetui fara ei. De aceea ca ei pentru ei insusi nu fac nimica, absolut nimica: nici ca canal, nici ca personalitate, nici ca comunitatea acestui canal, nici pentru utilizatorii lor finali, NIMICA. Nu vreau sa zic ce real ei fac si de ce fac, nu aceasta e scopul. Vreau sa zic ca NU VAD ROSTUL. Nici eu, nici nucleul botlending nu are nici timp si nici nervii sa se ocupe de asa ceva. Probabil in timp se va gasi ceva solutie, orice posibil. Pentru moment in botlending sunt doar canalele care au un istoric, experienta, echipe si lideri bine difiniti si resurse de a intretine aceste canale. Gasesc aceasta logic. Ne cunoastem reciproc, stim ce sa astetam unul de la altul, toti au contribuit la botlending in o modalitate sau alta, gasesc aceasta CORECT, COMOD, EFICAS etc etc Numiti cum doriti :)

Ce sa faca canale relativ noi (sa zicem care au minim un an de experienta) care apar pe orizont si ar dori sa faca parte din botlending. Pentru moment nu cred ca exista asa canale si daca exista, au fost ele primele care au plecat din botlending :) Previzibil :) In orice caz, daca apare asa canal - sa improvizeze. Sa faca ce doreasca si cum doreste ca ajunga in botlending. Efectiv nu este nici o conditie si nici o promisiune din partea botlending :) Cine doreste si va depune efort, si al carui loc este in botlending - va ajunge in botlending. Si cand va fi in botlending, apartenenta sa la comunitatea botlending va ameliora cat acest canal, cat si botlending`ul in sine.

Botlending ca COMUNITATE, DEMOCRATIE & TOTALITARISM. Defapt cum functioneaza sau cum este conceput botlending in viziunea mea :)

Deci mai jos gasiti difinitiile si sensul cuvintelor ca COMUNITATE, COLECTIVITATE, COLABORARE, MUNCA, CREA, CRITIC, SUGESTIE, PERFECTIONA, DEMOCRATIE, TOTALITARISM, TOTALITAR, ANARHIE & PUTERE. Si la desert notiunea de TUPEU & OBRAZNICIE. Difinitiile au fost citate pentru a opera cu sensul corect al acestor cuvinte si fiecare singur deja sa-si gaseasca locul unde se incadreaza. Daca tot operam cu ele luni si luni in sir, ar trebui macar o data sa ne obosim sa consultam putin si DEX`ul, nu? Dar mentionez, ca eu nu ma refer la cineva concret. Acesta e un post general, o viziune generala a lucrurilor.

Deci, cum vad eu comunitatea? Si anume comunitatea botlending. O vad o colectivitate care colaboreaza, munceste si creaza impreuna, care au scopuri si motive comune. Si anume (citez difinitiile): participare activa, printr-o contribuţie efectiva, la o munca în comun; un efort de a realiza ceva ( stradanie; ocupatie, indeletnicire); a face ceva ce nu exista înainte (a intemeia, a produce, a infiinta, a organiza); a acumula (prin studii sistematice) cunostinte temeinice (si noi) intr-un anumit domeniu.

Cine din voi, se incadreaza in cele mentionate de mai sus? Cine ar dori sa se incadreze in celea mentionate de mai sus? Cine SE INCADREAZA DEJA in cele mentionate de mai sus? Sper ca realizati de ce am dat aceleasi intrebare dar in 3 modalitati diferite?

Desigur, probabil, ca ar fi exista si persoane care ar dori sa sugereze sau sa critice anumite lucruri in scopuri cele mai nobile, nu? Si anume ar dori sa exercite o anumita influenta asupra vointei cuiva (inraurire si dirijare a vointei cuiva) si anume asupra comunitatii botlending. Sau care doreste "simplu" sa aprecieze calitatile si defectele (unor oameni, stari, fapte, opere etc.). Persoane care ar difini o totalitate de note lamuritoare, comentarii etc., cu scopul de a permite controlul felului în care a fost alcatuit sau relaizat un subproiect botlending respectiv? Persoane care analizeaza, interpreteaza, apreciaza si orienteaza comunitatea botlending, in lumina unei conceptii estetice. Probabil ar exista ca exista asa persoane undeva in natura :)

Dar exista macar unul in comunitatea botlending care si-ar pune problema din acest punct de vedere si ar realiza doar acest minim (si anume ce inseamna o critica sau sugestie constructiva)? MACAR UNUL SA DIFINEASCA IN MINTEA CEA A LUI O NOTIUNE ELEMENTARA DE CRITICA? Ca aici nici nu merge vorba de critica din partea oricui nu ar fi, da? Sper ca deja s-a realizat ce s-a facut pana acuma si in ce modalitate s-a facut? Si sper ca deja s-a inteles ce nivel trebuie de posedat, experienta si autoritate pentru a CRITICA & SUGERA. Si experienta, autoritate & restul se acumuleaza prin munca, prin rezultate si realizari, prin creare etc etc. Si cand cineva munceste, creaza, inventeaza - in viziunea mea umila :) el nu mai are timp si afectiune fata de asa ceva :)

Si la urma despre organizarea botlending, adica despre democratie si totalitarism in cadrul botlending :) Eu zic simplu, ca pe botlending e democratie care deja ajunge la anarhie. Afirm aceasta reesiind din aceea ca TOTI membrii botlending isi exercita (direct sau indirect) puterea pana la etapa ca se ajunge la atitudini de indisciplina al unor membri fata de aceasta colectivitate. Si mentionez ca a exercita puterea inseamna - faptul de a putea (capacitate, insusire, posibilitate fizica, morala, intelectuala de a actiona, de a realiza ceva; putinta) realiza scopurile comune al acestei colectivitati, scopurile care ne-au adunat aici, scopurile care sunt proprii fiecaruia din noi. A dorit cineva sa contribuie sau sa amelioreze ceva si nu a avut posibilitatea? :) Nu cred.

Si pentru cei care zic despre totalitarism si anume despre aplicarea sau preconizarea dictaturei unei minoritati, majoritatea membrilor fiind lipsita de drepturi si de libertati. Care a fost anume actiunea de privare drepturilor si libertatilor? Ca nu a fost cineva lasat sa floodeze pe forum sau pe #botlending? Ca au fost sterse posturile care nu au nimica cu aceasta comunitate si scopurile sale? Ca nimeni nu a dorea sa faca nimica pana cand nu era numit coordonator, ca la urma sa nu faca iarasi nimica? Ca nu am fugit dupa voi sa va motivez si sa va rog - face-ti ceea si ceea? Daca aceasta e totalitarism, asa sa fie, ma rog. Doar nu va pot eu priva de libertatea sa aplicati propriile notiuni si insusiri, nu? :)

Si la urma lasand deoparte idealurile americane si totul ce a-ti vizionat la TV - spun simplu. Eu si nucleul acestei comunitati avem idealurile noastre. Noua ne place ce am facut, cum am facut si ce v-om face. Am facut-o din placere si am facut multe. Simplu. Timp si nervi pentru bla bla efectiv nu avem si nici nu aceasta ar scopul nostru. Am scris toate acelea mai sus, ca unii sa REALIZEZE ca pur si simplu nu cunosc sensul banal al cuvintelor care le arunca aici pe forum. Nu mai mentionez alte realizari, pana la care trebuie de muncit, pentru ca nu cade totul gratis din ceruri numai de aceea ca va considerati critici :) Invatati sa apreciati ce s-a oferit si invatati sa munciti asupra voastra. Nu pentru botlending sau oricine altcineva. Botlending va supravetui si altii tot. O faceti pentru voi insiva.

Deci, pe acest forum daca se mai posteaza, se posteaza doar intrebari/raspunsuri concrete despre TCL/EGGDROP sau initiative proprii cu rezultate concrete referitor la botlending.

Un an nou fericit si realizari frumoase.

Last edited by UniversaliA; 06-01-2007 at 17:25.
UniversaliA is offline