@ Alexik
Banuiesc ca te-ai prins ca eu am cercetat pe voi putin in ultimele zile... Normal ca voi nu prea ati vrut a sta la discutii (mai ales ReaL|DoG) despre Lending vostru.
Am mai multe lucruri de spus si am sa le spun intr-o ordine poate nu tocmai buna, dar sper sa nu uit nimic.
First, treaba cu criptarea unor chestii. a&a light e open-source. Ca si majoritatea altor chestii pe care noi le facem aici. In plus, este publicat sub o anume licenta (
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License) ceea ce, din cate stiu eu, poti lua si da mai departe, tot gratis, asa cum este. Daca schimbi, schimbi pe propria ta raspundere si nu iti asumi drepturi de autor decat pt ceea ce ai schimbat. Multi au schimbat si si-au asumat drepturi pt tot (nu vorbesc numai de a&a light). Anyway, asta o mare problema cu scripturile tcl si cu romanii, in general, ce iau scripturi si "uita" sa mai precizeze cine l-a facut si ca ei doar l-au modificat. Chestie de educatie si bun-simt, nimic altceva...
Second, cu "firmele" de shell hosting... Cam prea available for everyone a ajuns aceasta denumire, acest statut. Dap, cam orice o poate face acum. Iei un reseller, faci un site, si gata, ai "firma" de shell hosting. Cam aiurea. Ce e mai grav, si vine tot din lipsa de educatie, este faptul ca ei pun anumite comenzi, gen bot-aa (sau mai stiu eu ce), care de fapt este o arhiva a&a light script (cum a zis si Alexik), cu ceva minor modificat - limba, versiune, un script lame adaugat... Pe mine personal, si
cred ca si pe noi, #a&a (nu pot sa vorbesc in numele UniversalieI

), nu ma deranjeaza ca folosesc a&a light. Dar deranjeaza atunci cand vine un ins pe #a&a si zice ca are eggdrop si nu stiu ce. Si din vorba in vorba ajunge sa imi spuna si cum l-a facut, si ca nu ii merge din nu stiu ce cauza, si unde are shell, si alte detalii. Si apoi il intreb de ce nu cere help la admin de acolo? Si spune ca acel admin l-a trimis la #a&a, ca arhiva e a&a light script si bla bla. Si eu sunt foarte rau, recunosc, si etic vorbind si etic nu e normal sa fac asa, dar eu spun acel om urmatoarele: "Daca admin tau a luat a&a light si nu a avut bunul-simt sa spuna public (in version de exemplu...) acest lucru, te rog sa te duci la el sa te ajute" si ban si am mii de nervi dupa. Ca sa nu zic si mai mult, ca mai grav e faptul ca el
nu are voie (prin licenta) sa se foloseasca de a&a light in scopuri comerciale :| De fapt, cred ca asta e cel mai grav, din punct de vedere legal, dar... cand o fi a&a light marca inregistrata, poate putem sa luam si atitudine

Third, toata lumea spune si a spus ca trebuia sa lasam pe altii care aveau timp si vointa sa faca ceea ce trebuia facut. Parca noi nu am fi vrut. Motivul a fost poate unul simplu. BTC a fost creat pe anumite principii (ca BotSchool, trusted channels, botnet stuff, IRC documentation, so on...). Oamenii care in trecut s-au ridicat si au tipat ca vor sa preia un proiect sau sa fie parte la el pur si simplu nu era pregatiti. In plus, nu e nevoie numai sa fii bun la ceva, trebuie sa mai ai si bun-simt, educatie, etc. Cum si tu Alexik ai precizat in primul tau PS, asa erau si altii. Nu zic ca acum, dupa atata timp de cat BTC e off, voi nu v-ati schimbat. Poate v-ati schimbat, poate nu. Poate faptul ca ati incercat pe pielea voastra sa faceti o comunitate v-a ajutat sa ne intelegeti pe noi mai bine, sa intelegeti procesul mai bine...
Ca o incheiere (nu inseamna ca va fi ultimul post in acest thread

)
Acum nu o sa vina nimeni dintre noi sa va ceara sa renuntati la ce faceti voi si sa veniti la noi. Nu suntem genul

Tine de numai de voi sa alegeti ceea ce vreti sa faceti, unde vreti sa faceti.