Un corp fizic, altul imaterial...
Printr-un simplu hazard (dar hazardul nu exista...) aceasta idee este cunoscuta de la inceputul umanitatii. Oamenii au crezut intotdeauna ca exista o alta realitate, un alt univers la fel de real ca cel pe care-l cunoastem.
Pamantul este de fapt ca o minge imensa plina de energie si de forte misterioase. Aceasta credinta, numita si Alchimia, o intalnim la filosoful grec Thales din Millet (sec IV i.e.n), care spunea ca toate lucrurile si fiintele sunt pline de Dumnezeu.
Mai tarziu, in sec XIX, aceasta teorie este renegata si inlocuita cu un pragmatism stiintific fortat; fiecare fenomen trebuie explicat prin stiinta.
Fara sa vrea, stiinta va demostra vechile credinte si totul va parea mai clar cand, Einstein va adauga celor trei dimensiuni cunoscute pe cea de-a patra: timpul.
Masa este o proprietate a materiei, care la nivel macroscopic poate fi transformata in energie, (la nivel microscopic masa dispare si particulele devin unde). Pe de alta parte, exista particule care nu urmeaza nici o logica, afisand o masa negativa si miscandu-se in timp se pot afla in acelasi moment in doua locuri diferite ...O dimensiune inaccesibila oamenilor...
Cercetatorii sovietici au descoperit inasa, ca orice organism viu emite un camp de energie pe care l-au numit "aura". Tehnicile moderne permit fotografierea, in mare parte, a acestor campuri de energie.
Haideti sa ne inchipuim corpul uman ca pe un emeteur radio. In functie de dispozitie, de starea de oboseala si alti factori, corpul uman emite unde mai lungi sau mai scurte. Exista o plaja de unde in care doua fiinte umane sunt in armonie: daca unul dintre ei iese din aceasta plaja din cauza oboselii, frustratiei, sau altor cauze, armonia se destrama. Poate acest fenomen explica si faptul ca, se intampla sa ne simtim deodata stingheri intr-o incapere pe care nu am vizitat-o niciodata: undele de energie din pereti si astralul piesei se resimt numai daca suntem o persoana receptiva.
Aura este de fapt expresia vizuala a spiritului sau a starii emotionale la un moment dat. Aura este formata din mai multe culori a caror intensitate depinde de starea persoanei care o emite. Bineinteles ca majoritatea persoanelor nu pot percepe aceasta aura, dar nu este imposibil. Exista diferite tehnici si exercitii si acest "talent" se antreneaza .
Eu personal am experimentat aceasta viziune de aura. Era tarziu, in noapte si eram la o petrecere in aer deschis, in gradina. Eram foarte obosita si multi dintre invitati au avut gust pentru ocultism. Le-am povestit despre antrenamentul pe care-l practic de mai mult timp...Mi-am ales un interlocutor pe care il ascultam cu atentie povestind si l-am privit fix...deodata chipul sau l-am vazut clar, decupat in intunericul noptii care ne inconjura si...timp de trei secunde care mi s-au parut foarte lungi, i-am vazut clar aura: o lumina bleu, cam de 15 cm, îi inconjura intregul trup. A fost minunat!
Totul este energie, iar aura este o expresie a ei. Expresia directa a spiritului nostru.
Fotografia a doi indragostiti ne arata aurele lor amestecate, pe cand la cei care nu se iubesc, aurele se resping. Ah! Ne-ar fi foarte usor daca am putea vedea aura unei fete sau a unui baiat si ne-am da seama daca este indragostit sau nu

dar, Dragostea este un sentiment mult mai profund si mai tainic decat amestecul a doua aure...
O consecinta a studiului aceste aure este acupunctura. Corpul uman este traversat de meridiane invizibile incarcate cu forte esentiale sanatatii si emite puncte luminoase care corespund acupuncturii practicata inca din China antica.
Se crede ca, in masura in care aceste meridiane nu corespund niciunui sistem fizic al corpului, acupunctorii se ocupa de corpul subtil sau corpul astral .
Corp astral?
Nu zambiti neincrezatori, pentru ca fiecare dintre voi, de fiecare data cand dormiti, efectuati zboruri astrale.
In fiecare noapte, in momentul cand adormiti, corpul se dedubleaza de cativa milimetrii, dar nimeni nu simte acest fenomen. Se simte, cateodata doar o senzatie de plutire foarte agreabila...
In starea de trezire suntem in mod "beta". Simturile sunt treze, dar fizic, nu suntem in topul capacitatilor. Modul "alfa" este cel al visurilor, spiritul este la capacitatea maxima capabil sa "gandeasca" si sa rezolve toate problemele, capabil sa se insereze in visele altor oameni.
Al treile mod se numeste "theta" si este modul in care suntem intr-un somn profund. Functiile vitale ne sunt asigurate de catre neuronii de garda ai creierului, dar activitatea cerebrala este zero. Nimeni nu stie ce se intampla exact. Se banuieste ca atunci corpul astral se desprinde de corpul fizic. Ati visat vreodata ca sunteti in cadere libera? Este de fapt doar revenirea brusca a corpului astral in corpul fizic.
Cand corpul astral este in plimbare, este suficient sa ne gandim la un loc anume ca am si ajuns. Unii afirma ca au putut calatorii in timp...
Somnul este de fapt o mica moarte.
" Unde te duci? Sunt obosita, ma duc sa mor un pic si revin"..

, este farza cu care o enervam mereu pe mama

Cateodata, in timpul interventiilor chirurgicale, pacientii sunt in moarte clinica si se intampla sa survoleze propriul lor corp. Cei reveniti descriu aceasta experienta ca ceva foarte inedit si exaltant si fara dorinta de-a privi corpul lor fizic. Au o senzatie de mare usurare, de plutire. Indiferent de cultura, religie sau origine, toti descriu acest zbor ca un drum intr-un tunel la capatul caruia exista o lumina puternica, alba. Dar nimeni dintre cei care au ajuns la acea lumina nu s-a mai intors.
Exista si oameni care practica zborul astral. Este nevoie doar de antrenament.
Eu va pot da o tehnica foarte simpla care se numeste "controlul viselor"
si de aceea unii mai numesc corpul astral si corpul viselor, pentru ca in acest corp visam, fie el legat de corpul fizic sau nu.
Prima etapa spre calatoria astrala prin intermediu viselor este mentinerea spiritului in stare constienta pana la somn. Deci sunteti pe calea spre somn.
Tineti bratul ridicat in aer pentru a fi preveniti la sosirea somnului, sosire care se va manifesta prin caderea bratului sau amortirea lui.
Etapa urmatoare este construirea unui vis, incercarea de-al insusi si "locui" in asa fel ca visul sa continuie si cand corpul este cuprins de somn. Visul trebuie sa fie imaginat cu miscari ale corpului catre sus (ca o urcare de exemplu) cu miscari laterale sau chiar ca un zbor. Un vis bine ales va stimula zborul astral chiar de la venirea somnului. Deci zborul astral incepe si va continua in momemtul in care, in vis urcati intr-un ascensor, de exemplu. Corpul astral "raspunde" imediat la orice sugestie facuta de acest vis. La un moment dat putem deveni complet costienti si ne gasim exact in locul unde se petrecea visul, in momentul somnului.
Prima data cand am reusit m-am speriat foarte rau.
Puteti incerca, dar nu va pot garanta o revenire lina...in cel mai rau caz poate fi un vis in care va gasiti in cadere libera, va veti trezi sigur inainte de-a ajunge la sol

...Ideea mi-a venit cu ani in urma cand l-am descoperit pe Mircea Eliade si scrierile lui Sylvan Muldoom. Curiozitatea? Dorinta de-a descoperi? Las la aprecierea dumneavoastra.