cam nasoala situatia...
In primul rand, eu nu fac aceasta consemnare aici pentru a insulta pe cineva, ci doar din dorinta de a se schimba situatia in mai bine.
Sincer, sunt putin cam dezamagit de ce se intampla in jurul botlending, mai ales in privinta noilor canale care intra in acest sistem. Ca manager al unui canal, probabil ar trebui sa ai niste skilluri aparte. De preferat ar fi ceva on-topic gen scripting, eggdrop support sau orice altceva legat de activitatea unui canal de lending, dar ar trebui sa fie si un bun coordonator si sa fie cat de cat creativ. Mi se pare cam aiurea situatia in care mai bine de 90% din canalele din botlending sunt copii ale a&a atat la denumire (gen b&b, c&c, a&b, a&c.. nu dau exemple ''reale'' pentru a nu ofensa pe nimeni), cat si la site (majoritatea dau copy / paste de pe site'ul a&a). Totusi cred ca e cam inutil sa avem o comunitate formata din 20 de clone a unui canal de renume si doar 1 sau 2 canale originale.
Ideal ar fi daca s'ar face o selectie mai atenta a persoanelor care intra in comunitate, o selectie bazata pe skill'urile managerului (recent am observat ca sunt probleme si la completarea unui banal formular de inscriere...), dar si cu anumite conditii gen fara copii dupa a&a (macar numele canalului sa fie original) ceva implicare mai multa in proiectele botlending (iarasi am observat ca translate e cam pe pauza, din cauza persoanelor care nu'si termina traducerile la care s'au inhamat, botschool parca a ramas fara coordonator, logs nu mai are botul botlending, dar asta e alta poveste...) si eventual o contributie la scriptul pe care'l folosesc.
Desi o sa ma repet, vreau sa fie clar ca n'am scris aceste randuri pentru a insulta / jigni pe cineva, ci doar pentru a fi un semnal de alarma ca ceva totusi nu e ok.
|