View Single Post
Old 09-04-2006, 22:46   #1 (permalink)
UniversaliA
Administrator

aka aqwzsx

Blog Entries: 126
UniversaliA is on a distinguished road
Default Restructure, Join Botlending

Din motivul ca marea parte din canalele noi formate, ce au aderat la botlending, peste un scurt timp sau disfintat din mai multe motive sau au primit reject din motive de abuse etc etc - a aparut necesitatea evidenta a modificarii regulilor de join botlending, pentru a filtra mai eficace asa gen de canale, a proteja imaginea botlending si interesele utlilizatorilor finali.

Deci astept sugestii & debate pe aceasta tema in acest thread, ca pana la sfarsitul saptamanii 14.04.2006 sa fac un mic rezumat si sa postez pentru vot.

Pentru inceput, prima modificare in procesul de join botlending va fi aparitia unei noi etape pending botlending care va dura o luna. In ce consta aceasta etapa si care e scopul ei ? Scopul este de a integra mai reusit canalele noi venite in botlending si de a mari experienta lor in domeniu. Ideea mi-a aparut cand am vazut cum se "certau" Sadman (#botland) si Realdog (#e&e) pe forum, ca nu erau deacord cu nu stiu ce, si unuia nu convenea una, altuia alta, si general nu conveneau unul altuia, ca aveau experienta diferita, viziune diferita si simplu nici nu se cunosteau intre ei :) Respectiv erau radicali unul fata de altul :) Si a aparut logica ideie sa-i "impun" sa se cunoasca mai bine intre ei si ca rezultat sa se inteleaga, sa converseze, sa formam aceasta comunitate botlending. Plus lipsa de experienta a canalelor noi formate. Ca rezultat, ideea a fost evidenta, toate canalele din join, sa faca un mic staj, schimb de experienta in cadrul canalelelor din prima liga sau elite.

Procedura acestui schimb de experienta: cativa admini de pe canalul din prima liga vor sedea pe canalul de help a canalului din pending (cu voice, dupa dorinta). Deasemenea si cativa admini de la canalul din pending vor sedea pe canalul de help al canalului din prima liga (cu voice, dupa dorinta). Scopul este ca sa se observe unul pe altul, sa faca cunostina, sa observe cum ajuta helperii, in cazul unor erori - cei din elite sa sugereze corectari si solutii, in cazul unor intrebari sau probleme sa va ajutati reciproc. In plus, daca doriti, puteti sa va invitati pe consola reciproc, sa va ajutati cu configurarea botilor, cu script`uri, idei etc etc.

Aceasta va permite o reala integrare in botlending a canalelor noi, deasemenea va permite schimb de experienta si imbogatirea acestei experiente, inclusiv pentru canalele care vor "dadaci" noile canale, aceasta va fi baza reala a unei comunitati, unde persoanele se vor cunoaste si se vor ajuta reciproc.

Deci dupa cum am mentionat mai sus, aceasta ideie mi-a aparut cand am vazut pe Realdog si Sadman "certandu-se". Respectiv inainte de aceasta perioada de pending, am testat aceasta modalitate cu ei: canalele #botland si #e&e. Mai jos o sa gasiti parerea lor referitor la aceasta experienta, care a durat cateva saptamani.
UniversaliA is offline