botlending forum  

Go Back   botlending forum > Botlending > Botlending projects > Polls & announcements

Polls & announcements Public polls & announcements, for botlending channels representants

Closed Thread

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2006, 22:46   #1 (permalink)
Administrator

aka aqwzsx

Blog Entries: 126
UniversaliA is on a distinguished road
Default Restructure, Join Botlending

Din motivul ca marea parte din canalele noi formate, ce au aderat la botlending, peste un scurt timp sau disfintat din mai multe motive sau au primit reject din motive de abuse etc etc - a aparut necesitatea evidenta a modificarii regulilor de join botlending, pentru a filtra mai eficace asa gen de canale, a proteja imaginea botlending si interesele utlilizatorilor finali.

Deci astept sugestii & debate pe aceasta tema in acest thread, ca pana la sfarsitul saptamanii 14.04.2006 sa fac un mic rezumat si sa postez pentru vot.

Pentru inceput, prima modificare in procesul de join botlending va fi aparitia unei noi etape pending botlending care va dura o luna. In ce consta aceasta etapa si care e scopul ei ? Scopul este de a integra mai reusit canalele noi venite in botlending si de a mari experienta lor in domeniu. Ideea mi-a aparut cand am vazut cum se "certau" Sadman (#botland) si Realdog (#e&e) pe forum, ca nu erau deacord cu nu stiu ce, si unuia nu convenea una, altuia alta, si general nu conveneau unul altuia, ca aveau experienta diferita, viziune diferita si simplu nici nu se cunosteau intre ei :) Respectiv erau radicali unul fata de altul :) Si a aparut logica ideie sa-i "impun" sa se cunoasca mai bine intre ei si ca rezultat sa se inteleaga, sa converseze, sa formam aceasta comunitate botlending. Plus lipsa de experienta a canalelor noi formate. Ca rezultat, ideea a fost evidenta, toate canalele din join, sa faca un mic staj, schimb de experienta in cadrul canalelelor din prima liga sau elite.

Procedura acestui schimb de experienta: cativa admini de pe canalul din prima liga vor sedea pe canalul de help a canalului din pending (cu voice, dupa dorinta). Deasemenea si cativa admini de la canalul din pending vor sedea pe canalul de help al canalului din prima liga (cu voice, dupa dorinta). Scopul este ca sa se observe unul pe altul, sa faca cunostina, sa observe cum ajuta helperii, in cazul unor erori - cei din elite sa sugereze corectari si solutii, in cazul unor intrebari sau probleme sa va ajutati reciproc. In plus, daca doriti, puteti sa va invitati pe consola reciproc, sa va ajutati cu configurarea botilor, cu script`uri, idei etc etc.

Aceasta va permite o reala integrare in botlending a canalelor noi, deasemenea va permite schimb de experienta si imbogatirea acestei experiente, inclusiv pentru canalele care vor "dadaci" noile canale, aceasta va fi baza reala a unei comunitati, unde persoanele se vor cunoaste si se vor ajuta reciproc.

Deci dupa cum am mentionat mai sus, aceasta ideie mi-a aparut cand am vazut pe Realdog si Sadman "certandu-se". Respectiv inainte de aceasta perioada de pending, am testat aceasta modalitate cu ei: canalele #botland si #e&e. Mai jos o sa gasiti parerea lor referitor la aceasta experienta, care a durat cateva saptamani.
UniversaliA is offline  
Old 09-04-2006, 23:02   #2 (permalink)
Junior Member

ReaL|DoG's Avatar

ReaL|DoG is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to ReaL|DoG
Default By ReaL|DoG

Pentru inceput vreau sa zic ca acest proiect "staj" a dat ceva rezultate bune ..adica, dupa cum a spus aqwzsx.. eu si cu SadMan... ne cam "certam".. din motivele spuse de aqw.. ( gandeam diferit > idei diverse ). Dar.. tin sa precizez..ca staj-ul a functionat.. adica de cand ne-am implicat in proiect fie eu, fie sadman.. nu ne-am mai certat 1 data.. plus de asta am cumunicat ( chestie care lipseste pe botlending )..si ca rezultat este ca eu ( chiar daca perioada de staj a durat doar 2 saptamani ) inca mai stau pe chanu lor de help, pentru ca toata echipa a devedit ca este de treaba. Mereu cand SadMan a avut ceva de spus referitor la anumiti helperi de pe #e&e...de altfel cand am avut ceva de spus.. ( intrebari & stuff ) am intrebat.. ( e cert ca la inceput in primele zile am fost putin mai inchis.. pentru ca nu stiam daca deranjam cand ma bagam in discutie si altele.. dar pe urma.. am fost deschis.. asa cum sunt si acum ).
In conluzie as spune ca acest proiect a functione (intre mine si sadman)si l-as propune si pentru celalalte canale sa faca acelasi lucru...adica acolo unde managerii se "cearta" sau nu se suporta unu cu altu.. sa li se "impuna" sa faca staj impreuna... parerea mea este ca doar asa se va comunica intre canale si va disparea acea "ura" pe care majoritatea o au.
In final.. the show must go on
ReaL|DoG is offline  
Old 09-04-2006, 23:07   #3 (permalink)
TCB & Ratings projects Member, #Mythic representative

arcade's Avatar

arcade is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to arcade

suna chiar nice ideia lui aqw si din cate spune Real|DoG e o chestie ff nice.
arcade is offline  
Old 10-04-2006, 10:34   #4 (permalink)
Junior Member

SadMan's Avatar

SadMan is an unknown quantity at this point

Intradevar buna ideaia de "staj".
Eu cu ReaL|DoG ne intelegeam bine si inainte de proiect .In mare parte schimbul de idei,discutii,contradictii da un rezultat,in cazul nostru a fost unul bun. 2 saptamani nu cred ca e deajuns sa`ti formezi o "ideie" ,parere.La noi a functionat ptr ca am avut incredere unu in altul si am fost deschisi.
Daca si alti Manageri ar fi la fel de deschisi daca ar exista o "prietenie" cu un "interes" de cunoastere,atunci ar fi ok.
Ar fi bine ca proiectul sa continue si cu alte canale,nu neaparat noi,ca si de la cei mai "batrani" mai e cate ceva de invatat
SadMan is offline  
Old 24-04-2006, 19:20   #5 (permalink)
Junior Member

UrbanWorks is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to UrbanWorks
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by SadMan
Intradevar buna ideaia de "staj".
Eu cu ReaL|DoG ne intelegeam bine si inainte de proiect .In mare parte schimbul de idei,discutii,contradictii da un rezultat,in cazul nostru a fost unul bun. 2 saptamani nu cred ca e deajuns sa`ti formezi o "ideie" ,parere.La noi a functionat ptr ca am avut incredere unu in altul si am fost deschisi.
Daca si alti Manageri ar fi la fel de deschisi daca ar exista o "prietenie" cu un "interes" de cunoastere,atunci ar fi ok.
Ar fi bine ca proiectul sa continue si cu alte canale,nu neaparat noi,ca si de la cei mai "batrani" mai e cate ceva de invatat
as dori sa particip si eu la un "staj"
UrbanWorks is offline  
Old 08-05-2006, 03:15   #6 (permalink)
Administrator

aka aqwzsx

Urmare discutiilor in cadrul Botlending Audit, April 2006, deasemenea va fi propus la vot, ca perioada de checking sa dureze minim o luna. Ce in suma cu perioada de pending va face 2 luni. Dupa care, daca corespunde tuturor cerintelor specificate, canalul va deveni membru botlending oficial.

Deasemenea merita o discutie aparte canalele cu sponsori. Care prezinta un risc marit si ca durabilitate in timp si ca siguranta pentru canalele deservite. Asa gen de canale, dispar tot asa de rapid cum au aparut sau au fost cazuri, cand userele la boti au fost furate de asa numitii "sponsori" si s-a facut take`uri. Mii interesanta si parerea voastra, in special de la cei care sunt sponsorizati.

La conditiile prezente de aderare la botlending
Code:

Canal de botlending - sa ofere boti de protectie, statistica, service etc. 
Detinerea a 5+ boti stabili (15+ zile de uptime) & 50% canale deservite (cu o medie de 5+ useri pe canal), botii sa fie cu OP pe canal. 
Servicii gratuite - no cash, no contra servicii. 
Pe canal va fi plasat BOT-ul BotLending pentru logurile de activitate. 
Canalul va desemnea 2 reprezentanti pe #botlending; acestia vor fi pe canalul #botlending @ UnderNet minimi o ora pe zi (specificati orarul fiecaruia) pentru solutionarea problemelor/abuzurilor aparute.
vor mai fi adaugate verificari a fondatorilor canalului care doreste sa adere botlending. Vor fi verificate cunoasterea botilor proprii si in general a botlending`ului ca activitate si botlending ca proiect. Cred ca aceasta ar fi bine de facut prin botshcool, minim 2 membri a canalului sa treaca toate testele si reprezentatii canalui sa treaca testele de cunoastere a proiectelor botlending.

Cam aceasta pentru moment. Ca sa rezum, canalele in botlending deja sunt prea multe si in botlending vor fi primite numai canale serioase, dupa verificari serioase. Sugestii sau intrebari, nu ezitati.
UniversaliA is offline  
Old 08-05-2006, 16:29   #7 (permalink)
TCB & Ratings projects Member, #Mythic representative

arcade's Avatar

arcade is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to arcade

hmm ideea cu verificarea sponsorilor si a membrilor prin teste botschool este foarte buna, eu sunt toatl de acord
arcade is offline  
Old 09-05-2006, 00:13   #8 (permalink)
Junior Member

ReaL|DoG's Avatar

Default Pentru JOIN

Eu unu as vrea sa ma ocup de join.

Cam ce as face :
In primul rand as pune niste reguli mai severe pentru join
Aceste reguli mai severe constau in :
un mic test pentru toti managerii care vor sa isi inscrie propriu canal ( asa vedem daca manageru este capabil sa intre in botlending sau nu ) adica un mini test pentru a vedea daca manageru stie sa urce sau sa configureze un eggdrop ( pe langa flags si chanset ).
un uptime minim de 2 saptmani la 75% din botii de lending + 50% din totalu de canale trebuie sa fie ocupat.
un website valid ( cu toate linkurile functionabile, copyright acolo unde trebuie )
Voi face personal update pe forum, avand in vedere ca sunt online mai mult de 4-5 ore pe zi.

Dupa cum zicea write, am preluat putin idea lui si am pus-o in felul urmator

M-am gandit sa facem un barem, pentru toate canalele, in felul asta avem mai multe persoane care se vor implica in proiecte
Baremul m-am gandit sa fie in felul urmator:
Pentru 4th > 3rd sa fie nevoie de 10 puncte
Pentru 3rd > 2nd sa fie nevoie de 15 puncte
Pentru 2nd > 1st sa fie nevoie de 20 puncte
Pentru 1st > Elite 20 puncte + vot.

Normal, baremu poate fi modificat si pus asa cum este mai bine.

Echipa cu care voi lucra va fi urmatoarea:
Checking channels: KraveN + TopOmblaon
Checking console : personal.

Din cate am vazut serile trecute, aqwzsx a zis ca acest post trebuie sa faca si ratings ( impreuna cu edyy )
Pentru ratings (in caz de voi fi ales) voi vorbi cu edyy, daca vrea sa mai faca ratings sau nu, in caz ca nu mai vrea il voi pune pe }Love_Cupy{.

Multi isi vor pune intrebarea, dece am ales aceasta echipa... ehi bine.. am ales-o pentru ca aceste persoane mi-au demonstrat ca sunt persoane de incredere.
Daca aveti ceva de adaugat.. nu ezitati sa postati
ReaL|DoG is offline  
Old 09-05-2006, 14:05   #9 (permalink)
Administrator

aka aqwzsx

ReaL|DoG, join botlending, calificarile in liga & ratings sunt trei lucruri dinstincte in cadrul TCB. Plus aici merge vorba anume despre restructurarea join botlending.

Respectiv, luand in considerare ceea ce ai postat la join botlending, testele obligatoriu vor fi facute numai si numai prin botschool. E un proiect oficial, cu testele deja facute, cu algoritmul difinit, plus care automat si le va atribui si certificate botschool etc etc. Eu nu vad rostul sa facem zeci de examinatori pentru diferite scopuri si proiecte. Daca pe tine te intereseaza si acest aspect (sa dai teste etc etc), atunci intri si in botshcool ca membru.

Referitor la alte proiecte, se posteaza in Restructure, Project TCB. Dar mentionez, ca fiecare persoana poate fi responsabila sau coordonator la un singur proiect sau subproiect, dar membru in mai multe proiecte sau subproiecte.
UniversaliA is offline  
Old 14-05-2006, 01:45   #10 (permalink)
Junior Member

ReaL|DoG's Avatar

In urma discutiei din data de 13/05/06: Pentru Join s-au stabilit urmatoarele chestii:

1. Inainte ca un chan sa posteze pentru join ( NUMAI MANAGERU va fi luat in considerare ), chanul va trebui sa aibe minim 1 luna de activitate. Pentru acest lucru, manageru ,inainte cu 1 luna de a posta pe forum pentru JOIN in botlending , trebuie sa ma contacteze, in felul asta suntem siguri ca chanu are cel putin 1 luna de activitate.

2. Dupa join, Manageru (managerii) + 1 admin ( sau 2 depinde ) vor trebui sa obtina 3 certificate ( adica vor trebui sa dea 3 examene pe #BotSchool ( doua avansate si unu simplu )).In acest fel suntem siguri ca chanu respectiv poate oferi servicii bune, help bun si membrii seriosi.
In caz ca nu vor lua cele 3 certificate, chanu respectiv nu va avansa. Tin sa precizez ca examenele se vor da 1 data pe luna, asta inseamna ca cine nu l-a luat luna asta, va trebui sa-l mai dea inca o data luna viitoare, ceea ce inseamna ca chanu respectiv nu va avansa.

3. Membrii, dupa ce au luat certificatele, vor trebui sa mai faca inca o luna de staj ( adica sa fie prezenti pe un chan din elite or 1st, si sa vada cum se lucreaza, sa faca cunostinta cu membrii botlending, schimb idei, etc, in acest fel botlending va fi mai unit.
ReaL|DoG is offline  
Closed Thread

Bookmarks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules